Tak znamy ten serwis. Ze wzgledu na niejasną sprawę praw do uzywania nie publikowalismy ich na sedina.pl.dragon113 pisze:Być może już ktoś to oglądał ale w albumie tego nie widziałem. Zdjęcia pochodzą z tej strony: http://www.fotohistoria.pl/main.php?g2_itemId=54118 i oczywiście z tego serwisu.
Zasady korzystania i upowszechniania zdjęć
Zdjęcia prezentowane w serwisie i ich opisy mogą być wykorzystywane jedynie w zakresie dozwolonego użytku osobistego i innych licencji ustawowych określonych w przepisach z zakresu prawa autorskiego, w szczególności art. 27 i 28 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r., a także w zakresie ewentualnych nowych licencji ustawowych wprowadzonych po 1 września 2006 roku (pod podjęciem „instytucji oświatowych” i „szkoły” oraz pojęciami pokrewnymi rozumieje się również działalność własną uczniów, studentów i słuchaczy prowadzoną w ramach danej instytucji).
W celu nabycia licencji na wykorzystywanie i rozpowszechnianie zdjęć w celach innych niż wymienione powyżej należy skontaktować się z daną instytucją posiadającą prawa autorskie.
SUper ! Najfajniej jakbys ustalil kontakt gdzie mozna napisac poleconym badz mailem a ja juz to zrobię ew wybadaj czy jest sensdragon113 pisze: Posataram sie do wtorku dowiedzieć kto jest odpowiedzialny w PAP za te sprawy.
A mail siakis ?dragon113 pisze: Polska Agencja Prasowa SA, ul. Bracka 6/8 00-502 Warszawa. To tyle...
Po upadku Nieboszczki Komuny, prosty lud z górnikami i stoczniowcami na czele straszyło się zachodnim liberalnym kapitalizmem, obiecując coś "z ludzką twarzą".dragon113 pisze:Znowu zapomniałem że żyjemy w Polskiej d.....
Także i ja odkryłem dzięki Vitalisowi ten serwis. Faktycznie panuje tam spory bałagan, ale za to jest "bardzo dużo perełek". Niestety przy okazji odkryliśmy, ze wiele zdjęć nosi mylne podpisy. Widać to wyraźnie przy pierwszych zdjęciach (to te od 1 do 9), przedstawionych przez dragona, pierwsze to na pewno Plac Sztywnych w Szczecinie (teraz niektórzy mówią na niego pl. Szarych Szeregów), ale pozostałe wg mnie pochodzą z Międzyzdrojów. Wg przedwojennego planu można tam znaleźć Gartenstrasse, restaurację Victoria na promenadzie, także budynki i aleje maja wiele wspólnego z tym kurortem. Poza tym dla mnie te podpisy, przynajmniej niektóre, to jak "widok morza z Wałów Chrobrego" dla np. warsiawiaków.dragon113 pisze: ...Zdjęcia pochodzą z tej strony: http://www.fotohistoria.pl/main.php?g2_itemId=54118 i oczywiście z tego serwisu. Niestety zdjęcia Szczecina są porozrzucane po różnych albumach...
...Np. zrujnowany dom w śródmieściu to moim zdaniem okolice Salomei lub Odzieżowej.
PS. Gdzie była restauracja Victoria w przedwojennym (powojennym) Szczecinie?
No to do roboty.dragon113 pisze: ...
Jeśli nawiąże się współpracę w temacie np. identyfikacji zdjęć czy inną (nie wiem , np. reklamową lub badań historycznch?) to można sprawę hm... być może załatwić pozytywnie.
...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość