Jest trochę na ten temat na pierwszej stronie tego wątku, jednak najwyraźniej spora część owych bocznic owiana jest wielką tajemnicą...msk90a2 pisze:Aha i odkryłem jeszcze na mapach bocznicę, która odchodziła od bocznicy do ciepłowni w kierunku PHS-u. Nie pamiętam żebym widział tam jakiś tor więc musiał być rozebrany dużo przed 97 rokiem. Jeśli coś wiecie na temat tamtej bocznicy to dzielcie się info.
Im więcej informacji tu zbierzemy tym lepiej.
Dużo ciekawsza jest linia do Trzebieżymsk90a2 pisze:PS. Osobiście uważam że jakby ta linia istniała do dzisiaj to pewnie byłaby to jedna z najciekawszych linii kolejowych pod względem krajobrazowym i turystycznym w Polsce.
Tak.kicikk pisze:Dużo ciekawsza jest linia do Trzebieży![]()
O stąd :Stau pisze:W związku z powyższą mapą informacja ta wydaje się nieprawdziwa. W haśle brak ponadto podanego źródła. Widzę, iż całość utworzył i modyfikował później tylko Busol. Pytanie - skąd to wziął? Busol?
Posiadałem kiedyś rozkład służbowy VIII-42 z roku 1984 i figurował tam pociąg zdawczy do Drzenina i dalej do Unikonu. Pociąg kursował od strony Chwarstnicy i prowadzony był lokomotywą (w/g tego rozkładu) ST43. A od strony Szczecin zapuszczały się tam też (podobno) SM41 z Dąbiamsk90a2 pisze:Witam. Cieszę się z dużego zainteresowania tematem. Skoro tak ciężko jest ze zdjęciami to może jest ktoś kto pamięta cokolwiek dotyczącego bocznic do gryfbetu, unikonu oraz terenu dzisiejszej giełdy? Jakie pociągi jeździły na teren giełdy? Do kiedy? Jak z Unikonem? Każde wspomnienie i szczegóły będą mile widziane. Bo do gryfbetu to sam pamiętam "gruszki" jeżdżące do 97 roku. Zresztą porobiłem trochę zdjęć pozostałości które są na poprzednich stronach tego wątku. Aha i odkryłem jeszcze na mapach bocznicę, która odchodziła od bocznicy do ciepłowni w kierunku PHS-u. Nie pamiętam żebym widział tam jakiś tor więc musiał być rozebrany dużo przed 97 rokiem. Jeśli coś wiecie na temat tamtej bocznicy to dzielcie się info.
Im więcej informacji tu zbierzemy tym lepiej.
PS. Osobiście uważam że jakby ta linia istniała do dzisiaj to pewnie byłaby to jedna z najciekawszych linii kolejowych pod względem krajobrazowym i turystycznym w Polsce.
Z góry dziękuję za poświęcenie.
Fotka z dzisiajPKa pisze:Dla porównania fotka W.Chromińskiego - fragment na szybkiego!
A może w czasie kiedy było wykonywane to zdjęcie, Szosa Stargardzka miała tylko jedną nitkę przez co było miejsce na tyle drzew?kicikk pisze:Jeśli z północnej to co to za gęsty las za składem? Tam powinna być Szosa Stargardzka...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość