Czyli rozumiem najważniejsze na tym zdjęciu jest, czy burta ciężarówki jest otwarta po wschodniej stronie ulicy Sołtysiej, czy ew. po stronie płn.-wschodniej. Według mnie istotne jest, gdzie wykonano zdjęcie. By rozwiać wszelkie wątpliwości dołączam dwa zdjęcia. Jedno wykonano w II połowie lipca 1974 roku spod kaplicy Mariackiej kościoła św. Jakuba w kierunku zamku szczecińskiego, czyli w kierunku płn.-wschodnim, a drugie z wieży zamkowej w dniu 14.09.1973 roku, czyli w kierunku płd.-zachodnim.PKa pisze:Tak więc raz jeszcze, lokalizacja Schulza jak najbardziej, jednak burta ciężarówki otwarta jest po stronie wschodniej ulicy Sołtysiej.
NIE, najistotniejsze było wskazanie Schulza, tak jak to zaznaczyłem a starałem się uściślić że zdjęcie dotyczyło prac drogowych ulicy Sołtysiej i jej strony wschodniej! Niezrozumienie i nie chciałem Schulzowi odbierać zasługi lokalizacji zdjęcia. Wskazanie kościoła mogło sugerować, że dotyczy prac wokół kościoła, ale z drugiej strony jeśli to ZDiTM to raczej prace drogowe, być może niepotrzebnie więc się odezwałem...Schulz pisze:Czyli rozumiem najważniejsze na tym zdjęciu jest, czy burta ciężarówki jest otwarta po wschodniej stronie ulicy Sołtysiej, czy ew. po stronie płn.-wschodniej.PKa pisze:Tak więc raz jeszcze, lokalizacja Schulza jak najbardziej, jednak burta ciężarówki otwarta jest po stronie wschodniej ulicy Sołtysiej.
http://sedina.pl/albums/ftp/ArchiwumZDiTM/035_01.jpgjazzek pisze: (...) Natomiast mostem Baileya, i to nad Odrą, może być 035_01.jpg, w tle wieża rektoratu PUM.(...)
Podziękowanie za wszystkie zdjęcia i filmy ze zbiorów Bogusława TomaszewskiegoBogus pisze:jazzek pisze:A dzięki zdjęciu ze zbiorów Bogusława Tomaszewskiego
Moje uwagi co do działu „Mosty i wiadukty”:Busol pisze:No dobra.
Pogubiłem się trochę ale walczyłem.
Prośby dwie:
1. Czy w Mostach jest już ok
2. Czy są jakieś pomysły jak to sensownie podzielić to co w albumie Różne ? NIe mam sensownego pomysłu na podział całego albumu archiwum ZDiTM (poza lotniczymi)
Moje uwagi co do działu „Mosty i wiadukty”:Busol pisze: [...] Czy w Mostach jest już ok
Brak odzewu, zatem podział wystarczająco sensownyBusol pisze: A jakieś pomysły na sensowny podział całego albumu ?
Chodzi o PLIK 11/20. Czy są jakieś obiekcje, żeby podpisać go np. tak: Skrzyżowanie al. Piastów z Jagiellońską (budynek Piastów 5) ?Bogus pisze: Zdjęcie 022_02.jpg w dziale Niezidentyfikowane zdaje się przedstawiać narożny budynek Piastów 5 od strony Jagiellońskiej.
https://www.google.pl/maps/@53.4318847, ... 56!6m1!1e1
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość