Istnieje cała masa takich zdjęć np u mniePt47-08 pisze:Mam pytani czy gdzies istnieje jakies zdiecie promu przewozcego wgony na Stocznie Gryfie bo wiem ze te prom jest przystoswany do wozenia wagonow
Z jakiś konkretnych lat ? ... a tak swoją drogą, jeśli to nie tajemnica - to do czego Ci to potrzebne ?Pt47-08 pisze:Poszukoje planow lub schematow ukladow torowych bocznic kolejowych na nastepojacych zakladach
z tym może być problem, bo stocznia realizuje zamówienia dla marynarki wojennej. W związku z tym dokumenty mogą być objęte jakąs klauzulą tajności czy coś tam ....Pt47-08 pisze:Stocznia Gryfia
skoro tory to na pewno jakiś środek transportu, ale czy lokomotywa ? ... prawdopodobnie takPt47-08 pisze:czy na stoczni gryfia byla eksplatowana jakas lokmtywa
Na terenie Huty stoi ładny parowozik ... wystawkę sobie zrobili czy coś tamPt47-08 pisze:Huta Szczecin
Pt47-08 pisze: Poszukoje....nastepojacych....zdiecie
Pt47-08 pisze: ...potrzeboje....intersoje....sktorych
cegielnia Niebuszewo nie posiadała bocznicy kolejowej lecz zakładową kolej wąskotorową, planik poniżej:Pt47-08 pisze:...Poszukoje planow lub schematow ukladow torowych bocznic kolejowych.. cegielni na Niebuszewie...
Cała monografia Gryfii w formacie .pdf z fotkami, planami jest w rozdziale "Historia Gryfii"; tutaj:Pt47-08 pisze:...czy gdzies istnieje jakies zdiecie promu przewozcego wgony na Stocznie Gryfie...
Drogi Pt47-08, zajrzyj do "Świata Kolei" nr 7/2007 - jest tam spory artykuł o kolei zakładowej Huty Szczecin. Ale uwaga - artykuł jest napisany poprawną polszczyzną, możesz więc potrzebowac tłumaczaPt47-08 pisze:Poszukoje planow lub schematow ukladow torowych bocznic kolejowych na nastepojacych zakladach Stocznia Nowa ,Stocznia Gryfia ,Huta Szczecin ,na dawnum Wiskordzie w Zydowcach ,Skolwin ,Cukrowni na Gumiecach ,I cegielni na Niebuszewie.Mam pytani czy gdzies istnieje jakies zdiecie promu przewozcego wgony na Stocznie Gryfie bo wiem ze te prom jest przystoswany do wozenia wagonow i czy na stoczni gryfia byla eksplatowana jakas lokmtywa
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość