A masz moze kopie filmu ?Tasza pisze:A ja miałam okazję pobiegać sobie po dworcowej kładce nad peronami przy okazji kręcenia jednej ze scen tego filmu, w roli statystki.
I choć biegałam w tę i z powrotem pół dnia (na studiach miałam trochę więcej czasu), to w filmie widać mnie przez ułamek chwili zaledwie.![]()
Ale i tak sie opłacało, bo dobrze za to bieganie płacili
Czy mozesz nagrac ? Ew czy ktos moze ? Nosnik obojętny...Iwonka pisze:Film pt ''Album polski'' z 1970 roku. Dwie części. W drugiej cały czas przewija się wątek o Szczecinie. Widać fabrykę benzyny w Policach, stocznię, Wały jeszcze ze stacją benzynową.
Ma być powtórka filmu 16,04,2009 r. w Kino Polska o godz. 1.51.
No właśnie nie mogę.Busol pisze:Czy mozesz nagrac ? Ew czy ktos moze ? Nosnik obojętny...Iwonka pisze:Film pt ''Album polski'' z 1970 roku. Dwie części. W drugiej cały czas przewija się wątek o Szczecinie. Widać fabrykę benzyny w Policach, stocznię, Wały jeszcze ze stacją benzynową.
Ktoś możeIwonka pisze:No właśnie nie mogę.Busol pisze:Czy mozesz nagrac ? Ew czy ktos moze ? Nosnik obojętny...Iwonka pisze:Film pt ''Album polski'' z 1970 roku. Dwie części. W drugiej cały czas przewija się wątek o Szczecinie. Widać fabrykę benzyny w Policach, stocznię, Wały jeszcze ze stacją benzynową.
Chyba chodzi o chomikuj.pl?KlemensII pisze:Jest taki portal chomik.pl (...)
Patrząc na obrazki z tego filmu /polizeiruff 110 /, widzę ,że u naszych nowych przyjaciół dalej Polskę przedstawia się tak, jakby czas zatrzymał się na latach 40-50- tych ubiegłego wieku.Przypomina mi się serial niemiecki "Na osi' /Auch achse/ ,gdzie były enerdowiec ,Manfred Krug jeździ po Europie swoim IVECO Turbostar /taki "tir" z lat 80-tych/.W jednym z odcinków wg. scenariusza Andrzeja Mularczyka /Sami swoi/ droga wiedzie przez Polskę i Czechosłowację. I co my tam widzimy? Na początku ciągnik siodłowy z naczepą gna po ślicznych autostradach Zachodnich Niemiec i tu nagle wpada na piaszczyste polskie drogi.Mija kilka przydrożnych świątków i kapliczkę, wyhamowuje przed samochodem ciężarowym z lat 20-tych, który wiezie rozśpiewanych polskich parobków.Potem pojazd udaje się na Śląsk.Mija oczywiście ,budynek z dużym napisem KOPALNIA WUJEK.Kierowca zostaje zatrzymany przez patrol MO.Milicjanci mają jakieś takie wyblakłe mundury.Jakieś drobne nieporozumienie i dalej w drogę przez Czechosłowację.A tam też polskie drogi ,no ale za to samochód Wołga M-21 z duuużym gigantofonem na dachu i już jesteśmy na właściwym torze/ drodze/.Autostrada prowadzi nas do Wiednia.Można wreszcie dodać gazu.Torney pisze:Polizeiruf 110.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość