Wiem, że niedawno sukcesem zakończyła się jakaś akcja tworzenia Szczecina do Google Earth. Szczerze mówiąc jeszcze tego dzieła niestety nie przetestowałem, ale inicjatywa bardzo fajna

Na podstawie tego do głowy ostatnio przyszedł mi jeden myślę, że fajny pomysł. Potrzebne by było jednak dużo pracy i dużo osób do pracy oraz wiele danych, map, jakieś zdjęcia itd. Chociaż pewnie i tak z tym pomysłem ktoś już mnie wyprzedził, jeśli tak możecie wywalić ten wątek.
Rozwijając jednak. Można by stworzyć model Szczecina np. z 1938r., oczywiście nie całego, ograniczając się do starego miasta itd. w 3d, ale do tego potrzebna by była jeszcze jakaś aplikacja wyświetlająca to. Można by to ograniczyć jedynie do spacerowania po terenie wizualizacji, ale i też w przyszłości nawet zrobienia jakieś symulacji. Samochody, tramwaje, ludzie, dźwięki itp. ( ale dobra, chyba fantazjuje ). Oczywiście mógłbym aktywnie w tym uczestniczyć

Jestem ciekaw co wy na to. Tak jak napisałem na Sedinie piszę cokolwiek pierwszy raz. Nie znam was i waszych poglądów, proszę o jakieś opinie.
Jeśli wątek uznajecie za bzdurę to wywalcie, nie obrażę się.
A może jednak będą osoby, którym się taki pomysł spodoba i będą chętne przystąpić do projektu, który można by za jakiś czas rozpocząć

A może już ktoś robi coś takiego

Pozdrawiam.